Tävlingshelg

Det var minsann längesen jag gjorde något inlägg här. Anledningen är den att jag ännu inte kommit mig för att göra årets uppgradering av mitt lagringsutrymme, vilket gör att jag inte kan ladda upp några fler bilder. Vilket gör bloggandet väldigt omotiverat för mig. Men här kommer ett inlägg om helgens tävlande, inte med bilder men med film! 🙂

I lördags tävlade vi årets sista utomhustävling i agility. Sen i augusti har vi bara haft 1 pinne kvar i hoppklass 2, däremot i agility klass 2 hade vi 2 st kvar. Förra helgen hade vi hela sju lopp på agendan, men tyvär slutade hela helgen med stolpe ut. Av 7 lopp hade vi tre diskade, ett med 10 fel och tre (!) lopp med 5 fel. Överlag fina lopp med tider som hade räckt långt, så det känns såklart lite surt att det där lilla felet ska komma i vägen.. men på´t igen! =)
Under lördagen nollade vi agilityloppet, dock med en vid sväng och e ”fulsnurr” så jag var inte säker på om tiden skulle räcka. Men som tur var räckte den till en andraplacering med vår andra pinne! Hopploppen slutade tyvär, likt förra helgen, men stolpe ut. 5 fel i bägge klasserna (en vägran + en rivning), än en gång frustrerande att vara så nära, men jag är glad att känslan är på topp inne på planen! =D

Nu har vi 1 pinne kvar i både hopp och agility klass 2. När jag satte igång vårat tävlande i våras satte jag aldrig några resultatmål för året, utan tänkte mest att vi skulle försöka ta oss ur ettan och att mer än så vore bonus. Med andra ord är jag riktigt nöjd med att det gått så bra som det gått! En pinne till i varje klass sen är hon klass 3-hund..! Fantastisk känsla!

Film från gårdagens tre lopp:

Igår var vi i Linköping för att starta vår andra HTM klass 3-tävling. Träningen sen senaste tävlingen har verkligen inte varit fläckfri, jag hade egentligen ingen känsla för hur dagens starter skulle gå..
I första starten kändes hon lite osäker, men med mycket stöd från mig jobbade vi oss igenom hela programmet och jag var såå nöjd när vi sprang av planen. Vi fick höra många fina lovord från andra (duktiga) tävlande och publik, jättekul! Men till min stora besvikelse räckte inte poängen, så det blev inget cert för oss.

I andra starten kändes hon av någon anledning riktigt trött och hon tyckt det var jobbigt att genomföra hela programmet. Det blev ett par släpp i positionerna och tyvär inte alls samma flyt som i första starten. Men jag var nöjd över att jag höll ihop och försökte peppa henne istället för att bli besviken! Poängen blev väldigt låga, så vi fick leva vidare på dagens första start som ni ser nedan på film.

Nu har vi i varje fall uppnått årets första HTM-mål; 4 resultat från klass 3. Tyvär inte med de poäng jag hade hoppats på, men vi får träna vidare och försöka igen!

Med oss hem fick vi i varje fall lite bra tips från Janna, som både tävlar och bedömer sporten. Jag har ju egentligen väldigt liten egen erfarenhet utav HTM, jag har egentligen bara läst igenom reglerna en gång och frågat några enstaka vänner om tips och sen bara kört på. Tydligen ligger Kes lite långt bak i sina positioner, jag har tänkt ”hennes huvud vid mitt lår” men tydligen ska hon röra sig med sin bog parallellt med mitt ben. Bra information och nu fick vi nåt att jobba vidare med 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: