Ett par timmar på BK

Idag var jag ledig, så passade på att spendera ett par timmar på BK. Vi tränade först lydnad tillsammans med Pia och hennes collies, sen tränade vi lite agility och tillsist gick vi en promenad i skogen. Härligt att hinna med alltihop!

I lydnaden fick vi hjälp med att lägga ut apporterna till app. dirigeringen. Försöker att nu redan i ett tidigt stadium föra in helheten och ge en bra situationsbild åt Kes, bland annat för att ge förståelse åt att titta på utläggaren (utan att lära in det som ett separat ”moment”). Kes gjorde alla apporteringar riktigt bra och gick även utan problem till konen, samt utförde kona + apport utan problem. Känns som att vi börjar få till det här momentet, kul! =0)
Vi fick även dirigering i hoppet, Z och fjärren, för att träna helhet/hela moment. I Z vill jag lägga till en förberedelse, Kes var inte riktigt med i momentets början och jag tycker det känns jättetomt och konstigt att inte kunna förbereda min hund! Z är ju ett moment som kräver mycket lyhördhet..
Vi avslutade lydnaden med lite rutanträning. Kan inte säga annat än att hon är himla ärlig, min hund. Jag får det jag förstärker, punkt slut. Jag har släppt igenom bågande (till den punkt i bakre rutan som jag förstärkt upp senaste veckorna) och ja, såklart att jag fått en del fula bågar inne i rutan.. Men, inte mer än att jag framöver får vara mer tydlig och konsekvent!

I agilityn var Kes grymt duktig! Jag tog fram en 12-pinnarsslalom och utöver det fanns en tunnel och ett par hopp på plats. Hon satte slalom klockrent och knappt nå rivningar!
Gin fick göra lite enkla kombinationer, hon tryckte på bra men blev rätt trött..

Imorgon ska vi sätta upp fårstängsel och om allt går som planerat hämtar vi bääna på torsdag! =D

Här är några bilder från idag, på Pia, Ninja som kämpar med en tungapport och Daffi som är lycklig efter att ha fått träna lite agility 😉

daffi 1

daffi 2

daffi 3

daffi 4

Ninja 1

Ninja 2

Ninja 3

Ninja 4

Ninja 6

Ninja 8

Ninja 9

Ninja 10

Ninja 11

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: